Eerste werkdag - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Pieter Ignatius - WaarBenJij.nu Eerste werkdag - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Pieter Ignatius - WaarBenJij.nu

Eerste werkdag

Door: pieterignatius

Blijf op de hoogte en volg Pieter

07 April 2010 | Sri Lanka, Colombo

Vandaag was mijn eerste werkdag bij het weeshuis. Na het ontbijt en een frisse douche het speelgoed bij elkaar gezocht om mee te nemen. Een tas vol. Gisteren nog even op internet gezocht naar wat balpselletjes. Het is vandaag mijn eerste dag zoder Ann en Amal. Helemaal alone. Bij aankomst word ik rondgeleid door de beste student van het weeshuis. Hij spreekt redelijk Engels. Ik moet wel goed luisteren. Ik heb een werpvoorwerp dat een fluitend geluid maakt, meegenomen. Voordat ik het in de gaten heb, hebben ze het op het dak gegooid. Het tweede dat ik had meegenomen, daarvan heeft de bal het vandaag niet overleefd. We hebben ermee gecricket. De frisbee is nog wel heel. Ik heb inmiddels mijn eerste ervaring met cricket. Die gassies kunnen een aardig balletje slaan en ook werpen. Volgens mij deed ik het redelijk. Het was vandaag bloody hot. Ik ben ook redelijk verbrand. In no time gutste het zweed van mijn rug. Ik heb vervolgens het flesjesvoetbal geintroduceerd. Volgens mij een succes. Twee teams tegenover elkaar met den plastic fles vol water,zonder dop. En dan proberen elkaars fles om te schieten. Daarna het ik meegedaan in een soort trefbal maar dan met een frisbee. Tijd vloog voorbij. Aan het einde het ik nog wat Singala - Engels geoefend met de kinderen. En toen was het alweer 4 uur en werd ik opgehaald door Ann en Amal. Morgen ga ik weer terug. Thuis een heerlijke koele douche, een warme maaltijd, kop koffie en als toetje vanilie ijs met chocolade cake. Gelijk genietend van de wedstrijd Barcelona - Arnenal. Vanavond op tijd naar bed voor een brand new day tomorrow.

• 07 April 2010 - 15:43

Marian:

goed te horen dat je het naar je zin hebt hier wordt ook hard gewerkt mijn zijpad vloog er vandaag zo uit en nu de rest nog gr marian en fam

• 07 April 2010 - 18:13

Monique:

De kinderen daar treffen het maar met jou. Volop nieuwe spellen. Wel ontzettend leuk. Helemaal jouw ding. Geweldig!

Groeten Monique

• 07 April 2010 - 19:04

C&A:

Hoi Pieter,

Fantastisch dat je ons laat meebelven. Top dat je de kinderen leert flessenvoetballen. Geniet, doe wat je voelt en zorg goed voor jezelf en dus ook voor de anderen. We zien uit naar je verhalen.

Kus van ons

• 09 April 2010 - 10:25

Paul Van Groen:

Heey Pieter,

Net weer even bijgelezen wat je allemaal hebt meegemaakt. Wat een geweldig gevoel moet dat geven dat je wat voor al die kinderen kan doen. Prachtige foto's trouwens die een heel goed beeld geven van wat je allemaal meemaakt. Goed dat er af en toe ook een foto van jezelf bij zit dan zien we dat het ook goed met jou gaat ! Nou Pieter ik verheug me nu al weer op je volgende belevenissen !

Paul van Groen

• 14 April 2010 - 09:31

Bé:

waar je Pieter ook neer zet, er worden spelletjes gespeeld,geweldig:D *GRIN*

ik zei nog zo,don't forget the SUNCREEN :P

Beautifull Sri Lanka

28 April 2010

Gastvrijheid
Pieter

Mijn naam is Pieter Ignatius. Per 21 maart ga ik een reis van zeven weken maken. Op zondag 21 maart vlieg ik van Brussel naar Sharm el Sheik, om van daaruit een tocht van acht dagen door de woestijn te maken met een groep van 15 mensen en 4 bedoeinen. De stilte en de eenvoud zal vooral centraal staan tijdens deze trip. Hierna ga ik nog even 3 dagen nagenieten aan het strand in Egypte, om vervolgens op vrijdag 2 april via Jordanie naar Colombo Sri Lanka te vliegen. Op maandag 5 april zal ik dan beginnen met drie weken vrijwilligerswerk in een weeshuis. Waarschijnlijk zal ik met bezig gaan houden met Square Foot Gardening. Daarnaast zal ik ook bezig gaan houden met ondersteunen van werkzaamheden in het weeshuis, waaronder sport en spel en hopelijk iets met muziek (mijn keyboard e.d. gaan mee). Na deze drie weken zal ik nog twee weken gaan backpacken op Sri Lanka, met wellicht een Safari of een duikcursus en relaxen aan het strand. Op 9 mei zal ik naar het koude kikkerland wederkeren.

Actief sinds 01 Maart 2010